Hallo, Ik ben Stefanie

Even allereerst een ‘korte’ introductie..  Ik ben Stefanie Ravensbergen en de eigenaresse van Fitwomen. Mijn interesse in voeding, gezondheid en fitness begon een aantal jaren geleden en daardoor besloot ik de opleiding Lifestyle – sport en bewegen te doen. Tijdens mijn studie en de overige studies die volgde ontdekte ik hoe gaaf ik het vond om vrouwen te begeleiden naar een doel toe die zij al zo graag wilde behalen maar dat dit eigenlijk nooit lukte omdat de begeleiding die zij nodig hadden er gewoon niet was. En zo ontstond het idee van Fitwomen..  Was dit spannend? Absoluut! Heb ik weleens getwijfeld? Ja, zeker! Voelde het altijd even comfortabel? Absoluut niet! Was dit het allemaal waard? Dat absoluut wel, en dat is wat telt. En het maakt niet uit wat je doel ook is, stap uit je comfort zone en ga ervoor!

Waarom ben ik afslankcoach geworden?

Zowel de bootcamps die ik heb gegeven als in een sportschool waar ik als fitness instructrice aanwezig was, was mijn ervaring eigenlijk elke keer hetzelfde.. Fanatieke vrouwen die begonnen met sporten, vaak allemaal met hetzelfde doel, afslanken en beter in hun vel komen te zitten. Vervolgens vaak een aantal weken later waren zij steeds minder vaak aanwezig en als ik dan vroeg wat daar de reden van was waren dit eigenlijk ook elke keer dezelfde redenen, geen resultaat, motivatie is gezakt, hou het niet vol, heb het te druk, vind sporten niet leuk.. Toen begon ik hier goed over na te denken, hoe tof zou het zijn als zij de begeleiding krijgen zodat ze wél hun resultaat behalen, ze gemotiveerd kunnen worden op het moment dat ze hier behoefte aan hebben, iemand hebben die naar hun luistert en we sporten zo leuk mogelijk maken in een prettige omgeving!? Zo gezegd, zo gedaan.. Tadaaaa, en Fitwomen is een feit geworden!

Nee, zo makkelijk ging het uiteraard niet maar wat ben ik blij dat ik deze stap heb gezet en zoveel dames kan helpen hun doelen te realiseren.

 

Wat maakt mij als coach uniek?

Ik vind het allereerst belangrijk dat onze vrouwen zich op hun gemak voelen bij mij zodat ze zich open gaan stellen en ik een duidelijker beeld krijg van hun doelen en dat ik ze leer kennen zodat ik weet hoe ik ze het beste kan begeleiden, zowel in het traject als eventueel daarna. Ik ben namelijk van mening dat iedereen uniek is, niet alleen in de verschillende doelen maar ook qua karakter, fysiek niveau, thuissituatie, werk, etc. Er is dus nooit een standaard plan wat voor iedereen werkt, we gaan samen kijken naar een manier wat voor jou werkt, niet alleen voor nu maar ook voor over 10 jaar. Verder vind ik sowieso eigenlijk mijn gehele werk uniek, juist omdat het zo persoonlijk is en we kijken wat de persoon nodig heeft en we daar op aan kunnen sluiten. Het gaat namelijk niet alleen over gezonde voeding en sporten, ook om stress, gedrag, planning, gezondheid, slaap, emotie, motivatie, het heeft uiteindelijk allemaal invloed op jouw resultaat en als coach zijnde help ik jou daar graag bij.

 

Wat vind ik het leukste aan mijn vak?

Het allerleukste vind ik om te zien dat er veel vrouwen helemaal opbloeien en het belang in zien van een gezonde levensstijl en zich daardoor stukken beter voelen en dat motiveert uiteraard voor hun om dit voort te zetten. Ook vind ik het geweldig om te ervaren dat dames die alleen maar een focus hadden voor het gewicht op de weegschaal, nu veranderen in dames die waarde hechten aan hoe ze zich voelen en dat dit veel belangrijker is dan dat ene getal. En dan die momenten dat ik een spontaan compliment krijg of de evaluatie formulieren lees, dan bloei ik zelf ook weer helemaal op.

 

“When you feel like quitting, think about why you started.”

Wil jij kennismaken?

Wij maken graag kennis met jou zodat we kunnen kijken of wij jou kunnen helpen in het behalen van jouw doel(en).

Ben jij er klaar voor?

Geef alsjeblieft aan in welk traject je geïnteresseerd bent:

5 + 7 =

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis e-book!

Je hebt je succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief!