Stop met diëten, ga voor een gezonde levensstijl!

Bij ons starten er regelmatig vrouwen met dieetgedrag, maar wat is dit eigenlijk precies? Dieetgedrag kan zich uiten op verschillende manieren zoals obsessief met eten bezig zijn door heel weinig te eten, elke calorie te tellen, bepaalde producten als verboden/fout zien en vaak beginnen ze elke maandag opnieuw. Ook zien we vaak dat het samen hangt met een obsessie voor de weegschaal, dagelijks wegen of zelfs meerdere keren per dag wegen..

Kortom, geen ideale basis voor een gezonde levensstijl! Je wilt namelijk gewoon kunnen genieten van eten, keuzes kunnen maken, geen strijd meer ervaren met voeding of jouw gewicht.. Dieetgedrag zorgt er voor dat jouw doel behalen vaak niet haalbaar is op de lange termijn en ook levert het vaak een hoop stress op. En zoals ik eerder in deze blog al heb uitgelegd is stress en afslanken geen handige combi. Dus zeg dat dieetgedrag maar gedag!

Maar hé, we moeten natuurlijk wel realistisch blijven.. We kunnen niet verwachten dat als je al jaren in de dieetmodus zit, je hier ineens binnen een paar weken van af bent. Geef dit dus ook de tijd maar neem deze mindset verandering wel mee in jouw afslankproces.

Hoe?
Schrijf in eerste instantie op wat jouw dieetgedrag je tot nu toe gebracht heeft, welk resultaat, hoe was jouw gevoel hierbij, welke keuzes heb je gemaakt, heeft het je in sommige situaties in de weg gestaan. Maak het zo concreet mogelijk en als je het terug leest moet je eigenlijk het gevoel hebben van, nee, dit niet meer, ik ga het vanaf nu anders aanpakken! Schrijf dit gedeelte ook al op in de verleden tijd.

Nu dat opgeschreven en afgesloten is, gaan we door. Schrijf nu op hoe jij het graag zou willen zien, hoe zou je met voeding om willen gaan, welke keuzes zou je graag willen maken, hoe zou je jezelf hierbij voelen, hoe vaak zou je maximaal willen wegen, welk resultaat verwacht je te gaan behalen. Ook dit schrijf je zo concreet mogelijk op maar nu beschrijf je alles juist in het heden en moet het je gaan motiveren.

Dit moet je vervolgens toe gaan passen, vermijd de woorden lijnen of dieet, bestempel niets meer als goed/fout en betrap jezelf er op als je dieetgedrag weer even om de hoek komt kijken. Geef het de tijd maar blijf dit herhalen, je zult zien dat je namelijk een mooi resultaat kunt behalen en vasthouden zonder dat je het gevoel hebt continue op dieet te zijn.

 

Heel veel succes ermee!

& vind je het lastig om dit zelf aan te gaan pakken? Wij helpen jou hier graag mee, bekijk hier onze afslanktrajecten voor meer informatie en vraag daarna jouw gratis kennismaking aan.

Wij kijken er naar uit om jou te ontmoeten!

Liefs, Stefanie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis e-book!

Je hebt je succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief!