Hoe val ik af?

Was deze vraag maar zo simpel dat ik hem met 1 zin kon beantwoorden.. Maar zo eenvoudig is het helaas niet!

We worden overladen met verschillende soorten diëten, shakes, pillen, bevriezen, wegzuigen, verwarmen, ze verzinnen elke keer weer wat nieuws! En waarom? Omdat er vraag naar is.. We willen het liefst iets wat zo makkelijk mogelijk is en daar speelt de markt uiteraard perfect op in. Ik hoop dat ik je nu niet uit een bepaalde droom haal maar vergeet die makkelijke weg, het werkt helaas niet..

Of nee, eigenlijk moet ik het anders zeggen. Het werkt wel, op de korte termijn.. Daarna is je behaalde resultaat zó weer terug en als cadeautje krijg je er vaak nog wat extra vetcellen bij! En dat niet alleen, je verbranding, je hormonen, je stoelgang, je brein, alles lijdt hieronder. Het is dus absoluut niet gezond voor het lichaam en laat dat nou net het allerbelangrijkste zijn tijdens het afslanken. 

Maar wat werkt dan wel? Goed voor jezelf zorgen! Eigenlijk komt het hier allemaal op neer, niet teveel maar ook niet te weinig eten, je lichaam voeden i.p.v. vullen, voldoende bewegen, stress verlagen, ontspan momentjes nemen, hormoonverstorende stoffen vermijden, etc. Dit hoort de basis te zijn voor het afslanken, je zult dan zien dat er een mooi resultaat volgt, je jezelf beter voelt en eigenlijk wel het allerbelangrijkste, dat het haalbaar is waardoor je op de lange termijn ook jouw resultaat vast houdt. 

Wij horen ook regelmatig ‘ja maar ik weet het wel’, maar daar twijfelen wij ook geen moment aan. De meeste vrouwen weten echt wel hoe zij gezonder moeten gaan eten en beter voor zichzelf moeten zorgen. Maar waar moet je beginnen!? 

De eerste stappen om hiermee aan de slag te gaan:

1. Schrijf jouw voeding een week lang op zonder dat je al iets aanpast, dus gewoon nog even eten zoals je normaal doet. Kijk na deze week hier met een kritische blik naar. Wat zou er anders kunnen? Eet je geregeld ongezonde tussendoortjes? Beperk dit dan bijv. tot 2x per week. Drink je veel frisdrank? Vervang dit dan voor water of thee. Eet je veel pasta en/of rijst? Misschien zou je dit kunnen vervangen voor een groente variant zoals courgetti of bloemkoolrijst. Kijk naar wat voor jou mogelijk en haalbaar is en ga dit stap voor stap toepassen.

2. Wat doe je nu aan beweging? Kijk naar wat je nu al doet en of het voor jou mogelijk is om hier iets in te verhogen? Met je fiets naar werk? Sommige avonden even een rondje lopen? Wat vaker de trap nemen? Gaan sporten? Let op dat je niet gelijk van het ene uiterste naar het andere gaat, HAALBAAR, dat is het sleutelwoord!

3. Ervaar je stress? Een onrustig/opgejaagd gevoel? Snel emotioneel? Zoek eens wat vaker de natuur op, even een momentje voor jezelf zodat je goed tot rust kunt komen (laat die telefoon dan ook thuis of op vliegtuigstand!). Of lees een boek, ga knutselen, dansen, wandelen, kijk waar jij jouw ontspanning uit haalt. En nee, dat is niet scrollen op facebook of jezelf op de bank neerploffen met een netflix serie, hier raakt jouw brein alleen maar gestrest van!

4. FOCUS FOCUS FOCUS! Dit is zo enorm belangrijk, zorg dat de focus er op blijft. Gaat het niet zoals je het zou willen? Bekijk dan waar dit aan ligt, heb je de lat te hoog voor jezelf gelegd? Is het niet haalbaar? Zet dan even een stapje terug en kijk weer opnieuw naar bovenstaande punten en pas vervolgens jouw plan wat aan. Vergeet niet, kleine stapjes brengen grote resultaten!

 

En lukt het niet? Dat is niet erg hé! Wij hebben ervoor gestudeerd en zelfs wij vinden het soms een uitdaging. Iedereen is namelijk anders, er is niet één manier.. De ene eet teveel, de ander eet juist te weinig, de ene beweegt te weinig, de ander juist teveel waardoor het lichaam in standje overleven schiet.. Wees dus niet te streng voor jezelf als het niet lukt om het alleen te doen, wij helpen je graag. 

Heb je onze afslanktrajecten al gezien? Klik hier.

 

Heel veel succes en een hele fijne dag!

Liefs, Stefanie

 

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis e-book!

Je hebt je succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief!