Zomertips!

De zomer is begonnen en hoe kunnen wij deze beter beginnen dan met wat zomertips te delen!?


1. Begin jouw dag in het zonnetje, gewoon nog even zonder make-up of zonnebrand créme, even 20-30 minuten zodat je optimaal vitamine D kunt aanmaken en jouw ogen het zonlicht waar kunnen nemen waardoor je energiek aan de dag kunt beginnen.

2. Bepaalde sporten of activiteiten die voor wat extra beweging zorgen zijn zomers extra leuk om te doen, zoals: wandelen, skeeleren, suppen, fietsen/mountainbiken, steppen en zwemmen.
Wat vind jij leuk? Ga dit ook wat vaker doen, kom lekker in beweging en geniet ondertussen van het zonnetje!
En ken je trouwens ‘geocaching’ al? Zeker leuk om jouw wandeling hier eens een andere draai mee te geven!

3. Ga je BBQ’en? Eet eerst een bord vol met salade en zorg ervoor dat niet eerst het stokbrood op tafel staat. Neem daarna +/- 2 stukjes vlees of vis en probeer niet teveel aan te vullen met sausjes/brood/smeersels.

4. In de zomer drinken we vaak meer frisdrank/alcohol gezien we dan toch vaker op een terras zitten, dit bevat natuurlijk een hoop suiker waardoor je onbewust vaak veel meer calorieën binnen krijgt. Bestel wat water/spa rood en voeg hier bijv. munt/limoen aan toe of ga voor een homemade limonade/ice tea. Tegenwoordig is er vaak genoeg keuze!

5. Kies voor lichtere maaltijden zoals een salade waar je verschillende groenten in kunt verwerken. Zo krijg je een hoop extra vitamines binnen en heb je langer een verzadigd gevoel terwijl het niet gelijk een opblazen gevoel geeft wat vaak wel het geval is bij een zwaardere lunch. 

6. Op naar het strand? Snij thuis al allerlei verschillende soorten rauwkost zoals wortel​, paprika, komkommer, radijsjes en voeg hier nog wat honingtomaten (deze zijn een stuk lekkerder dan cherrytomaten, maar wel duurder) aan toe en neem ze mee in een afgesloten bakje. Maak vervolgens ook nog een bakje met heerlijk wat zomerfruit zoals aardbeien, blauwe bessen en mandarijnen, makkelijk mee te nemen en laag in calorieën waardoor je daarna eventueel nog ruimte hebt voor een bitterbal op het terras. 😉 En owja, neem ook even een kleppersetje/bal mee om in beweging te blijven, wandel een stukje langs de zee of huur een sup zodat je niet alleen maar met je billen in het zand ligt.

7. Geniet van de zomer en sla geen mooie herinneringen af omdat je niet tevreden bent over jouw lichaam/gewicht! Dat is het echt niet waard, je bent prachtig zoals je bent, in welke maat dan ook!

 

Een hele fijne zomer gewenst!

Liefs, Stefanie

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis e-book!

Je hebt je succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief!